✔️ CAMERE de SUPRAVEGHERE VIDEO prin INTERNET, BRASOV
PENTRU SPAȚII COMERCIALE: FIRME, MAGAZINE, DEPOZITE și LOCUINȚE: CASA, BLOC.
SISTEME de SUPRAVEGHERE VIDEO BRAȘOV
Supraveghează tot ce dorești, cu camere de supraveghere video, prin internet.
Noi implementăm soluții performante!
Camerele de supraveghere video pentru aplicații civile se împart în două mari categorii:
• Camere de supraveghere video analogice, sau, in variantele recente, cu formate de transmisie proprietare.
• Camere de supraveghere video digitale, IP.
Ambele categorii beneficiază în prezent de o susținere tehnologică intensă, care duce la un progres constant. Noile facilități implementate fac ca alegerea unui anumit tip de cameră de supraveghere să nu mai fie doar o problemă de preț, ci și de performanță, sau de alegerea potrivită fiecărui caz în parte. Alegerea din considerente tehnico-economice este cea mai utilă.
Direcțiile de dezvoltare care măresc eficiența în activitatea de supraveghere video sunt date de noile funcții ale camerelor de supraveghere, asistate de IA, pentru discriminarea mișcării după diferite ținte, cum ar fi mașinile, bagajele sau oamenii, dar și de posibilitatea de a trasa pe imagine linii sau paralelograme, a căror încălcare poate genera semnalizări locale efectuate de camera video sau notificări cu imagine în timp real pe smartphone.
Nu în ultimul rând, iluminarea pe timpul nopții a devenit din ce în ce mai performantă. Pe lângă iluminarea clasică cu infraroșu, au apărut camerele de supraveghere cu iluminator cu lumină albă. Această nouă metodă aduce imagini color și în condiții de iluminare redusă, cum ar fi spațiile interioare fără iluminare permanentă sau cele exterioare în care iluminarea este redusă pe timpul nopții.
Cele mai noi variante de camere de supraveghere video au iluminatoare hibride și permit adăugarea unor scenarii de iluminare care comută automat, în funcție de setările făcute de specialistul care le programează in timpul instalării. Electronistul le poate adapta cerințelor specifice locului de montaj.
Unghiul camerelor de supraveghere video a devenit foarte larg, >90°, astfel încât un specialist sau o firmă cu experiență în montajul acestora poate acoperi, cu un număr minim de camere, întregul spațiu vizat, evitând zonele vulnerabile exploatabile de potențialii intruși.
Această caracteristică este importantă în aplicațiile civile de supraveghere (casă, curte, bloc, magazin, depozit, hală, șantier etc.), unde nu există personal dedicat pentru operarea unor camere video cu PTZ, care pot fi rotite. Camerele PTZ (pan, tilt, zoom) sunt utile doar ca elemente suplimentare, dacă situația o cere. Eficiența maximă este dată de camerele fixe cu unghi mare, iluminator bun și funcții speciale de detecție, discriminare și semnalizare, atât local, cât și prin internet.
Prezentăm câteva caracteristici ale fiecărei categorii de camere de supraveghere video, care vă pot ajuta să faceți alegerea potrivită pentru acoperirea cât mai eficientă a necesităților dumneavoastră de siguranță.
• Camerele de supraveghere analogice.
Acestea sunt prima categorie apărută în domeniul camerelor de supraveghere și al camerelor video în general, odată cu preluarea secvențială a fotografiilor.
În prezent, pentru camerele de supraveghere au apărut diferite formate proprietare (dezvoltate de producători puternici) de transmisie a semnalului video prin cabluri coaxiale clasice sau prin metoda mai recentă de utilizare a cablurilor torsadate, în conjuncție cu adaptoarele de impedanță.
Noile formate de codare și transmisie a imaginii au îmbunătățit mult calitatea imaginii transmise, reducând pierderile pe cablu și oferind posibilitatea adăugării unor comunicări bidirecționale de instrucțiuni între camera video și dispozitivul de achiziție DVR.
Aceste noi comunicații permit implementarea funcțiilor smart de analiză a imaginii (identificarea oamenilor, încălcarea perimetrelor virtuale etc.), care pot declanșa semnalizări suplimentare locale, luminoase și audio, și la distanță prin internet.
Astfel, au fost eliminate principalele deficiențe ale camerelor de supraveghere analogice anterioare, păstrând un preț accesibil.
Acestea sunt camerele video analogice de odinioară, în care a fost inclus un dispozitiv de eșantionare și digitizare a semnalului, denumit în mod comun videoserver.
În acest fel, o parte din dispozitivul de achiziție și prelucrare a semnalului video s-a mutat în camera de supraveghere video.
Avantajele sunt multiple, în principal datorită modului de comunicare digital, specific computerelor, definit de standardele actuale: TCP/IP, UDP etc. Comunicarea specifică computerelor permite verificarea continuă a informației transmise prin cablu, astfel încât să nu se piardă nimic, ceea ce duce la recepția unor imagini de calitate superioară, fără efectul de blur sau "smotocire" a imaginii.
În același timp, camera devine una inteligentă, datorită comunicării bidirecționale, ceea ce permite autoreglarea sistemului și transmiterea comenzilor cu confirmarea executării acestora. De asemenea, camera poate analiza imaginea în mod inteligent, funcție care susține integrarea facilităților smart asistate de IA.
Camera poate identifica ținte specifice, analiza schimbarea scenei sau încălcarea unor linii virtuale și poate adopta comportamente predefinite de urmărire și semnalizare.
Funcțiile de urmărire includ mișcări sus-jos, stânga-dreapta, apropiere-depărtare,iar funcțiile de semnalizare pot fi locale (luminoase și audio) sau la distanță, prin internet.
În funcție de model, poate fi disponibil un canal de comunicare audio bidercțional.
Noile modele includ două camere video care funcționează împreună: una fixă, cu unghi larg, constituie baza protecției, iar cealaltă mobilă execută mișcări de urmărire și semnalizare, pe baza evenimentelor detectate de prima cameră. Toate aceste funcții pot fi preprogramate, asigurând astfel funcționarea sistemului fără intervenția unui operator uman.
Dispozitivul de achiziție și stocare NVR (Network Video Recorder) susține un dialog bidirecțional cu camera video și poate stoca imaginile în funcție de evenimentele inteligente semnalate de aceasta, precum și transmite alerte către utilizatori.
Astfel, analiza imaginilor și identificarea evenimentelor devin mult mai eficiente, iar alertele primite în timp real sporesc considerabil eficiența sistemului.
Comunicarea digitală TCP/IP permite, de asemenea, criptarea imaginilor transmise (mai ales a celor care circulă prin internet) și folosirea de parole de conectare între diferite dispozitive.
In acest fel, întregul sistem devine mult mai sigur decât cel analogic din punct de vedere al confidențialității datelor și chiar al siguranței utilizatorilor.
Trecând în vedere avantajele, trebuie să menționăm și faptul că transmisia TCP/IP permite ramificarea cablajelor și a rețelelor de supraveghere video, extinzând posibilitățile de acoperire a unor zone incomparabil mai mari.
În afara celor scrise, există multe detalii specifice, care nu pot fi descrise prin simple materiale explicative.
Acestea necesită expertiza unui specialist pentru configurarea și utilizarea corectă a camerelor de supraveghere video.
Diferența între un sistem de supraveghere video care vă protejează și unul vulnerabil, la care se pot conecta și potențialii intruși poate fi foarte mică și periculoasă pentru utilizatori.
Din acest motiv, pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm să solicitați sprijinul unui specialist pentru montaj, configurare și programare, asigurând astfel că nu transformați camerele video într-un "cal troian" pe banii dumneavoastră.
Alegerea conștientă și calificată a camerelor video duce, în majoritatea cazurilor, la costuri mai mici decât alegerea bazată pe reclame, iar montajul calificat făcut de un electronist contribuie la economii importante și o utilizare îndelungată a sistemelor de supraveghere video.
FIRMĂ AUTORIZATĂ pentru FURNIZARE, MONTAJ și INTRETINERE. • Echipamente performante, certificate conform normelor europene, materiale de bună calitate, lucrari realizate profesional conform celor 30 de ani de experiență în domeniul sistemelor de securitate. • Garanție reală la locul de instalare.